Skip to content

BANKA KOMBETARE TREGTARE
Informacioni është i përditësuar sipas të dhënave të QKB/Rregjistër Biznesi deri në datën: 2023-12-12 09:18:22
JSON

NIPT: J62001011Q
Administrator: Kaan Pekin; Ugur Tadik; Skënder Emini; Ndue Maluta; Fatih Karli; Mehmet Seyhan Pencabligil; Miranda Çitozi
Objekti i Veprimtarisë: Veprimtari bankare
Emërtime të tjera Tregtare: BANKA KOMBETARE TREGTARE
Forma ligjore: Shoqëri Aksionare SH.A
Viti i Themelimit: 01/01/1993
Rrethi: Tiranë
Shteti ku vepron: Shqipëri
Origjina e Kapitalit: Turqi
Kapitali Themeltar(Lekë): 30 672 000 000,00
Numri i pjesëve: 24 291 498
Shoqëri Mëmë / Zotërues për këtë Subjekt: ÇALIK HOLDING ANONIM SIRKETI, një shoqëri aksionare, e regjistruar ne 13.01.1994 dhe që funksionon sipas legjislacionit turk, me numer regjistri 309281 dhe numer fiskal 6090007406, me seli në Stamboll, Buyukdere Cad. No.163 34394 Esentepe-Şişli, me kryetar bordi Ahmet Calik. (Burimi i te dhenave: https://e-sirket.mkk.com.tr/esir/Dashboard.jsp#/sirket-arama-sonuclari/tum-sirketler)

Sipas Ekstraktit Historik te Regjistrit te Pronarit Perfitues, date 29.06.2021, terhequr nga QKB date 17.02.2023, Pronar perfitues te subjektit BANKA KOMBETARE TREGTARE, zoterues te 25% te kapitalit e me teper, eshte:

Ahmet Çalik, shtetas turk, i datelindjes 1958, pronar perfitues per 91.99% te kapitalit. Data e percaktimit si pronar perfitues eshte 30.06.2009.

Shoqëri e Kontrolluar nga ky Subjekt: I. ALBANIA LEASING, një shoqëri aksionare, e themeluar më datë 02/08/2013 sipas ligjeve të Republikës së Shqipërisë, me numër identifikimi në regjistrin tregtar NIPT L32026007U, me adresë në Tiranë, Rruga Asim Zeneli, Nr.12, Kati 2, me administrator Fatmir Sulo. BANKA KOMBETARE TREGTARE zoteron 29.99% te kapitalit. (Sipas te dhenave te QKB deri me date 17.02.2023)

II. BKT PAY, një shoqëri aksionare, e themeluar më datë 27/07/2022 sipas ligjeve të Republikës së Shqipërisë, me numër identifikimi në regjistrin tregtar NIPT M22126022U, me adresë në Tirane Në ambientet e degës Banka Kombëtare Tregtare, Rruga ''Ismail Qemali'', kryqëzimi i rrugës Vaso Pasha me rrugën Ismail Qemali, tek ish Blloku, me administrator Bilgen Aldan. BANKA KOMBETARE TREGTARE zoteron 100% te kapitalit te shoqerise (Sipas te dhenave te QKB deri me date 17.02.2023)

Lloji i pronësisë: E Huaj
Nr. i administratorëve: 7
Femër/Mashkull: Femra; Meshkuj
Anëtarë Bordi: MERT TURGUT ÇALIK, Ahmet Galip Tozge, Mehmet Usta, Serdar Sumer, Mehmet Seyhan Pencabligil
Të punësuar: Më 31 dhjetor 2022, Banka ka të punësuar 979 punonjës (2021: 939 punonjës).
Statusi: Aktiv
Leje/Licensa: Nr. 4, datë 25.06.2009 - Shoqëri brokerimi në letra me vlerë të qeverisë të RSH në bursë dhe në tregun me pakicë -
Nr. 6, datë 11.01.1999 - Liçencë “Për të ushtruar veprimtari bankare dhe financiare në Republikën e Shqipërisë” -
Nr. 7, datë 18.11.2010 - Kujdestar i letrave me vlerë i qeverisë së RSH -
Nr. 18, datë 27.12.2016 - Shoqëri brokerimi në sigurime -
Nr. 4, datë 21.12.2016 - Depozitar i aseteve të fondeve të pensionit vullnetar -
Çështje Ligjore: I. Më datë 21.12.2015, me anë të urdhrit Nr. 4046 Prot., lëshuar nga Shoqëria Përmbarimore "Bailiff Services Albania" sh.p.k, u vendos masa e sekuestros konservative në kuotat/aktivet e palës debitore "Banka Kombëtare Tregtare" sh.a, si dhe mbi të drejtat që rrjedhin nga zotërimi i këtyre aksioneve duke ndaluar tjetërsimin dhe/ose disponimin e tyre si dhe mos kryerjen e asnjë veprimi, i cili mund të ndryshojë të dhënat e regjistrit tregtar. Dokumentacioni do të qëndroje i bllokuar deri në një urdhër të dytë nga shoqëria përmbarimore Bailiff Services Albania sh.p.k. Objekti i urdhërit të sekuestros është kthim i shumës ndaj kreditorit Z. Kozma Mone.

II. Më datë 03.02.2016, me anë të urdhërit Nr. 261-Prot, Nr. 1918 Dosje, lëshuar nga Shërbimi Përmbarimor Gjyqësor Privat “KODRA BAILIFF SERVICE" sh.p.k., u urdhërua heqja e masës së sekuestros konservative nga aktivet e palës debitore, shoqërisë "BANKA KOMBETARE TREGTARE" sh.p.k, vendosur me shkresën Nr.4046 Prot., datë 21.12.2015.

III. Më datë 04.03.2017, me anë të urdhërit Nr. 123 Regj., lëshuar nga Përmbaruesi Ylli Hysaj, u vendos masa e sekuestros konservative në kuotat/ aktivet e palës debitore "Banka Kombëtare Tregtare" sh.a, si dhe mbi të drejtat që rrjedhin nga zotërimi i këtyre kuotave duke ndaluar tjetërsimin dhe/ose disponimin e tyre. Objekti i sekuestros ishte kthim shume ndaj kreditorit “Sirol 2008” shpk.

IV. Më datë 07.03.2017, me anë të urdhërit Nr. 131 Regj., lëshuar nga Përmbaruesi Ylli Hysaj, u urdhërua heqja e masës së sekuestros konservative të vendosur me urdhërin Nr.123, datë 04.03.2017 për kuotat që zotëron subjekti debitor "Banka Kombëtare Tregtare" sh.a, si dhe mbi të drejtat që rrjedhin nga zotërimi i këtyre kuotave duke çliruar këtë subjekt nga kjo sekuestro.
Ndryshime
Shënime: Kapitali i shoqërisë është 300000000 USD dhe është konvertuar në lekë me kursin e këmbimit të datës 03.08.2021
*Zerat e te ardhurave vjetore dhe fitimit para tatimit jane marre nga Pasqyrat e konsoliduara financiare qe përfshijnë Bankën dhe degën e saj në Kosovë si dhe pjesëmarrjen në Albania Leasing sh.a.
Adresa:

Seli/Zyra Qendrore:
Tiranë, Rruga e Vilave, Qendra e Biznesit Fusha, Lunder 1, Tirane.

Adresa:
1) Shkodër, Bushat, 100 metra pranë Komunës Bushat
2) Tirane, Farke, Lunder, Rruga e Vilave, Lundër 1, Kodi Postar 1045
3) Vlorë, Delvinë, SH 4 DHJETORI, L SINAN BALLACI
4) Elbasan, Gramsh, Lagjia Holta, Pallati 46, Godina e Albtelecom
5) Durrës, Lagjja 14, përballe ish Uzinës Mekanike, Shkozet
6) Vlorë, Orikum, Lagja 1 Maji, 100 metra në krah të majtë nga kryqëzimi në hyrje të Orikumit
7) Tiranë, Rruga Mihal Grameno, përballë Shkollës së Baletit
8) Durrës, Nikel, Rinas, Aeroporti Rinas, Agjensi Bankare FOREX
9) Dibër, Peshkopi, Lagjja "Gjok Doci", Godina 3 katëshe me nr. pasurie 13/168, zona kadastrale 2932
10) Tiranë, Njësia Bashkiake nr. 8, Rruga 5 Maji, Dyqani nr.19, brenda ambienteve të Concord Center
11) Berat, Çorovodë, Lagjja Çlirimi, rruga Dëshmorët, godina Albtelekom
12) Vlorë, Lagjja "Pavarësia", rruga "Nr 1", Kompleksi 1,"Valona Konstruksion", kati i parë.
13) Kukës, LAGJIA.2, BULEVARDI .KRYESOR
14) Vlorë, SHESHI I FLAMURIT
15) Tiranë, Godina 1 e objektit BB1, Rruga Muhedin Llagami, pallatet e shoqërisë “Park Construction Albania”, pranë Bulevardit “Gjergj Fishta” dhe Rrugës së Kavajës, akset 2,4,A,C, Tiranë
16) Korçë, Pogradec, Lagjia Nr.2, Rruga Rinia (godina Albtelekom).
17) Fier, Rruga "L. 29 Nëntori", Fier
18) Berat, Kuçovë, Rruga Tafil Skëndo, pranë Godinës Albtelecom, Kuçovë
19) Lezhë, Rrëshen, "MOTRAT VICENSIANE"
20) Tiranë, H. CENOIMERI, KOMBINAT
21) Tiranë, Njësia Bashkiake nr.10, Rruga Rreshit Çollaku, Godinë 2 katëshe, Zona Kadastrale 8380, nr. Pasurie 6/340
22) Tiranë, Njësia Bashkiake Nr. 4, Rruga Aleksandër Moisiu
23) Berat, Lagjia 28 Nëntori
24) Tiranë, Rruga Komuna e Parisit, brenda Ambjenteve të Qendrës Tregtare Kristal
25) Gjirokastër, LAGJIA 18 SHTATORI
26) Shkodër, CAJUPI, LAGJIA VASIL SHANTO
27) Durrës, Rruga "Plazh", godina Albtelecom, me nr. pasurie 38/21-N1 dhe 38/21-N3
28) Durrës, Fushë Krujë, Lagjja Kastrioti, pranë ish Klubit të Oficerave, në Qendër të Fushë Krujës
29) Tiranë, Kashar; KATUNDI I RI; Katund i Ri, (Kashar, Yrshek) Tirane
30) Durrës, Porti Durrës, brenda autoritetit portual, pranë doganës Durrës
31) Tiranë, "KOMUNA E PARISIT", Kryqëzimi i rrugës Frosina Plaku me rrugën Muhamet Gjollesha, pranë Hotel Mondial
32) Tiranë, "RESHIT PETRELA"
33) Vlorë, Sarandë, Rruga Flamurit, lagjja nr 1
34) Lezhe, Lagjia "Beslidhja", Rruga "Kosova", Ndërtesa Nr.1, Qendër
35) Lezhë, Laç, "ERION HOXHA" PRAPA BASHKISE
36) Tiranë, DIBRES, PRANE SPITA.NENE TEREZA
37) Elbasan, 11 NENTORI, LAGJIA 29 NENTORI
38) Tiranë, Rruga Abdyl Frashëri, përballë Librit Universitar, Tirana e Re
39) Tiranë, Farkë, Rruga Nacionale TR-EL, pranë AK Rend, Sauk
40) Tiranë, Rruga "Kopështi Botanik", Liqeni
41) Korçë, Bulevardi "Republika", pranë godinës Albtelekom
42) Tiranë, Rruga Hoxha Tasim, Pallati i ri 7- katësh në hyrje të rrugës nga sheshi Avni Rustemi.
43) Tiranë, Kavajë, Lagjja nr 3, godina e Albtelekomit
44) Tiranë, Rruga Ismail Qemali, Kryqëzimi i rrugës Vaso Pasha me rrugën Ismail Qemali, tek ish Blloku
45) Tiranë, Kamëz, Bulevardi "Nënë Tereza", Bashkia Kamëz
46) Tiranë, Rruga Myslym Shyri, 200 metra në hyrje të saj, pranë agjensisë ekzistuese të BKT
47) Tiranë, Njësia Bashkiake nr.1, Rruga Ali Demi, zona kadastrale 1/251-N7, numri i pasurise 8180, Hyrja nr.1
48) Tirane, Rruga e Vilave, Qendra e Biznesit Fusha, Lunder 1, Tirane
49) Elbasan, Peqin, Bulevardi Mustafa Gjinishi, pranë shkollës 9 vjeçare Adem Bedalli 7
50) Tiranë, Vorë
51) Elbasan, Lagjja "Kongresi i Elbasanit", Rruga "Rinia", pranë Teatrit "Skampa"
52) Korçë, MIDHI KOSTANI, LAGJIA 9
53) Tiranë, Rrogozhinë, Lagjja Nr. 1, Godinë 3 katëshe, pranë Albtelecom-it
54) Tiranë, Rruga e Durrësit, Hyrja Nr.1, Zonë kadastrale nr. 8310, Nr. Pasurie 10/275/ND-N5, Laprakë 55) Korçë, Bilisht
56) Tiranë, Rruga "Durrësit", Nd. 53, H. 1, përballë shkollës "Qemal Stafa"
57) Tiranë, Njësia Bashkiake Nr. 9, Rruga Ded Gjo Luli, Pallati Nr. 1, Kati 1, mbrapa Muzeut Kombëtar
58) Durrës, Rruga "Skënderbej/4", Hyrja A
59) Elbasan, Librazhd, Lagja Nr.1, përballë Albtelekomit.
60) Fier, Lushnjë, SKENDER LIBOHOVA
61) Shkodër, Koplik, 100 metra pranë Bashkisë Koplik, Malësi e Madhe
62) Tiranë, Njësia Bashkiake Nr.2, Rruga Themistokli Gërmenji, godina përballë Ambasadës Amerikane, me nr. Pasurie 2/122-N5
63) Rruga e Durrësit, Sheshi "Karl Topia", Godina 127/3

Faqja Web:
http://www.bkt.com.al/bktMain.aspx

Akte. Tjetërsim Kapitali: Ekstrakt historik i regjistrit tregtar 10.09.2022
Urdher per heqjen e sekuestros 07.03.2017
Urdher per heqjen e sekuestros 03.02.2016
Marreveshja per shitjen e aksioneve 27.04.2004
Marreveshje suplementare e marreveshjes se dates 27.04.2004
Marreveshja e blerjes se aksioneve 08.06.2000
Miratimi nga BSH per transferimin e aksioneve 06.09.2004
Statuti I BKT I ndryshuar
Ndryshimi i emrit te aksionerit 04.03.2009
Vendimi I asamblese per zmadhimin e kapitalit 17.10.2014
Statuti dhe Akti I themelimit te Bankes Kombetare Tregtare
Aturizimi nga Autoriteti I Konkurrences per transferimin e aksioneve te IFC dhe BERZH tek ÇALIK FINANSAL HIZMETLER AS
Vendimi I asamblese per rritje kapitali 31.03.2011
Vendimi I asamblese per rritje kapitali 13.08.2018
Vendimi I asamblese per rritje kapitali 29.03.2017
Vendimi I asamblese per rritje kapitali 26.03.2015
Vendimi I asamblese per rritje kapitali 26.03.2013
Urdher per venie sekuestro 21.12.2015
Vendim I asamblese per rritje kapitali 24.03.2016
Te dhenat e aksionerit CALIK FINANSAL HIZMETLER ANONIM SIRKETI date 16.01.2021
Raporti Vjetor i Shoqates se Bankave per vitin 2020
Certifikate mbi Marreveshjen e Falimentimit date 08.10.2021
Te dhenat e aksionerit ÇALIK HOLDING ANONIM SIRKETI date 07.09.2022
Bashkimi me Perthithje "ÇALIK FINANSAL HIZMETLER ANONIM SIRKETI" u be "ÇALIK HOLDING ANONIM SIRKETI" date 06.07.2021
Ekstrakt Historik i Regjistrit te Pronareve Perfitues date 10.09.2022
Ekstrakt Historik i Regjistrit Tregtar date 17.02.2023
Ekstrakt Historik i Regjistrit te Pronareve Perfitues date 17.02.2023
Ekstrakt Historik i Regjistrit Tregtar date 11.07.2023
Ekstrakt Historik i Regjistrit Tregtar date 09.08.2023
Ekstrakt Historik i Regjistrit Tregtar date 12.12.2023
Dokumenta Financiare: Pasqyrat financiare 2013
Pasqyrat financiare 2014
Pasqyrat financiare 2015
Pasqyrat financiare 2016
Pasqyrat financiare 2017
Pasqyrat financiare 2018
Pasqyra e te ardhurave dhe shpenzimeve 2019
Pasqyra e te ardhurave dhe shpenzimeve 2020
Bilanci Kontabel 2020
Pasqyrat e konsoliduara financiare per 3 mujorin e pare te 2020
Pasqyra e te ardhurave dhe shpenzimeve 2021
Pasqyra e te ardhurave dhe shpenzimeve 2022
Informacione Financiare
Transaksione Thesari 2019- Në vijmësi
Transaksione Thesari 2015-2018
Transaksione Thesari 2014
Transaksione Thesari 2012-2013
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2022: 11 062 017 000,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2021: 8 637 868 000,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2020: 9 474 626 000,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2019: 7 824 948 000,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2018: 8 719 656 000,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2017: 8 413 294 562,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2016: 8 535 972 217,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2015: 7 307 122 224,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2014: 6 052 764 585,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2013: 3 342 863 000,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2012: 3 170 646 000,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2022:23 706 242 000,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2021:17 056 167 000,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2020:15 305 293 000,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2019:11 285 413 000,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2018:15 705 122 000,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2017:14 755 592 208,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2016:14 192 244 350,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2015:12 721 650 766,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2014: 10 956 684 860,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2013: 8 531 957 000,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2012: 9 755 749 000,00

Raporti Fitim para Tatimit kundrejt Xhiro Vjetore(në përqindje) ndër vite:

2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022

Punuar Nga : A.Lala/ A.Baja / P.Nikolli